Health Preventie Nederland

Milon Cirkel

healt preventie nederland

Milon Cirkel

De Milon Cirkel is gemakkelijker – jouw chipkaart of transponderbandje is jouw persoonlijke trainer
Ken je dat? Zo’n fitnessruimte vol met ijzer waarin je zelf je weg maar moet zien te vinden. Met een beetje geluk krijg je een trainingsschema, maar dan nog moet je zelf alle toestellen instellen in de hoop dat het goed is. Die tijd is voorbij. Met de Milon Cirkel heb je aan je eigen chipkaart of transponderbandje genoeg. Deze zorgt ervoor dat ieder toestel exact op jou is afgestemd. De juiste zithouding, de juiste beweging en de juiste weerstand. Dat is het gemak waar jij naar zoekt tijdens je training. 

Zo verspil je geen onnodige tijd en kan je snel en eenvoudig je training afwerken.
De Milon Cirkel is veiliger – altijd veilig trainen op volledig op jou afgestemde toestellen
Omdat via jouw chipkaart of transponderbandje het toestel zich in luttele seconden exact op jouw lichaam instelt, train je altijd veilig. Ook als je blessures of beperkingen hebt, kan je op de Milon Cirkel veilig trainen. De beweging kan beperkt worden, de gewichten worden verlaagd en in plaats van trainen, beweeg je. Dus met minder weerstand en een kleinere beweging.

De Milon Cirkel is optimale begeleiding – jouw trainer is altijd in de buurt

De Milon Cirkel is een trainingssysteem waarin de trainer onmisbaar is. Niet om te kunnen trainen, dat kan je ook zonder trainer. De trainer is er echter om je te controleren, stimuleren, corrigeren en motiveren. Jouw trainer weet via de software van de Milon Cirkel exact wat jouw doelstelling, eventuele beperkingen en je trainingshistorie zijn. Zo krijg je maatwerk begeleiding en train je altijd snel, veilig, effectief en onder deskundige en persoonlijke begeleiding.

Milon Cirkel: 35 minuten training

De Milon Cirkel – in slechts 35 minuten zeer effectief

Kan je in slechts 35 minuten hard genoeg trainen? Absoluut! We durven zelfs te stellen dat een training op de Milon Cirkel effectiever is dan op traditionele toestellen. Waarom?

– Door de korte wisseltijden blijft je hartslag hoog en ben je dus continue je uithoudingsvermogen aan het trainen
– Door de verhoogde weerstand in de excentrische trainingsfase is iedere beweging tot wel 30% effectiever dan traditionele spiertraining met gewichten

– ​Je Milon Cirkel coach zorgt dat je iedere keer het maximale uit je training haalt

 

De Milon Cirkel is sneller – jouw complete work-out in slechts 35 minuten

Werk, gezin, sociale verplichtingen… We hebben het allemaal erg druk. Dus ondanks dat we weten dat bewegen een must is, komt het er niet altijd van.
Dan is het goed te weten dat je op de Milon Cirkel een complete work-out doet voor je hele lichaam in slechts 35 minuten. In een afwisselende work-out op volautomatische toestellen train je je spieren én conditie op een veilige en zeer effectieve manier. Je traint wanneer je wil en bent 35 minuten later weer klaar. Twee trainingen per week zijn voldoende.

De Milon Cirkel is een complete training – zowel spierkracht als conditie

In de Milon Cirkel train je de zes grote spiergroepen en wissel je dat af met cardiotraining. Op de spierversterkende oefeningen train je steeds 1 minuut. Op de cardio-oefeningen train je 4 minuten. De wisseltijd is steeds 30 seconden. Je training is dus zeer afwisselend en zeer compleet.

Milon Cirkel: 30% meer resultaat

De Milon Cirkel is effectiever – wel 30% effectiever dan traditionele training
In slechts 35 minuten 30% effectiever trainen dan op traditionele toestellen? Jazeker. Dat komt met name door de verhoogde excentrische weerstand. Het is een beetje een technisch verhaal, maar wel zeer interessant. Onze spieren zijn sterker als ze zich verlengen, dan wanneer ze zich verkorten. Bij iedere beweging moeten spieren zich zowel verlengen als verkorten.
Bijvoorbeeld als we sit-ups maken om onze buikspieren te trainen. Als we ons bovenlichaam omhoog brengen, verkorten onze buikspieren. Laten we ons bovenlichaam weer zakken, verlengen onze buikspieren weer. In die tweede fase zijn onze spieren zo’n 60% sterker.

Dus eigenlijk zouden we extra weerstand moeten krijgen als we weer naar beneden bewegen. Dat doen de Milon Cirkel toestellen. Niet alleen met de buikspieren, maar met alle spiergroepen.
Eerste met 30%, daarna gaan we hoger. Op die manier train je alle spiergroepen tot wel 30% effectiever dan op traditionele toestellen. En dat in slechts 35 min. per training.

Volendamlaan 1162 2547 CZ Den Haag

Onze openingstijden zijn:

Ma t/m do 9:00 uur – 21.00 uur
Vrijdag: 9.00 uur – 19.00 uur
za/zo: 9.00 uur – 13.00 uur.